Ga direct naar inhoud

Bezoekerscentra

Forteiland Pampus

Fort K'IJK (Fort bij Krommeniedijk)

Fort C (Muizenfort)

Nu te zien en te doen rond de Stelling van Amsterdam

Meer activiteiten
Op de forten van de Stelling van Amsterdam valt een hoop te beleven. De forten organiseren allerlei activiteiten, zoals speurtochten, rondleidingen, theater, muziek, dans, lekker eten en andere leuke en spannende activiteiten. Altijd leuk om een bezoek aan de Stelling van Amsterdam te brengen.
11 jan t/m 31 mrt

Reizende Expositie Oude Hollandse Waterlinie

Het Nederlands Vestingmuseum - Naarden
1 apr

Rondleiding in en om het Fort bij Aalsmeer

Fort bij Aalsmeer - Aalsmeerderbrug
1 apr t/m 31 okt

Varen over de vestinggracht

Nederlands Vestingmuseum - Naarden
2 apr

Historische Rondleiding

Forteiland IJmuiden - IJmuiden

Routes

Meer routes
Op 15 tot 20 kilometer afstand van de Nederlandse hoofdstad Amsterdam ligt een bijzondere verdedigingsring van 42 forten, 4 batterijen, 1 kasteel­vesting, 2 vestingsteden en een grote hoeveelheid aan dijken en sluizen: de Stelling van Amsterdam. De Stelling biedt aantrekkelijke mogelijkheden om te wandelen, varen en fietsen.

Wandelen

De Stelling van Amsterdam biedt prachtige wandeltochten langs en rondom de diverse onderdelen van de Stelling. U loopt door Hollandse landschappen in beschermde natuurgebieden en ontdekt de Stelling op een andere manier.

Bekijk alle wandelroutes

Fietsen

Nederlanders zijn een fietsminnend volk en ook rond de Stelling van Amsterdam zijn er diverse fietsmogelijkheden. Lange- en korte-afstandroutes brengen u langs de Stellingonderdelen en onderweg geniet u van Hollandse groene weilanden, stille dijken, platte polders en historische molens.

Bekijk alle fietsroutes

Varen

Water speelt een grote rol speelt in de Nederlandse geschiedenis. Zo ook voor de waterrijke Stelling van Amsterdam. U kunt dit gebied op een bijzondere manier doorkruisen met een kano waarbij u de Stelling op een andere manier ontdekt. Of een boottripje maken naar een fort, of op bootexcursie in de omgeving.

Bekijk alle vaarroutes

De ambassadeurs van de Stelling

Delen, doen, inspireren en activeren. De ambassadeurs van de Stelling van Amsterdam zetten zich vol overgave in om aandacht te vragen voor het culturele erfgoed en de toeristische beleving van de Stelling van Amsterdam.

Waarom werkt de Stelling van Amsterdam
met ambassadeurs?
Onze betrokken ambassadeurs brengen de geschiedenis en de mogelijkheden van de Stelling onder de aandacht. Ze verdiepen zich in de achtergronden van de Stelling. Ze zetten zich op verschillende manieren in, van vrijwilligerswerk tot het geven van gratis rondleidingen, om zoveel mogelijk mensen te bereiken en ze op de hoogte te brengen van wat er rond de Stelling speelt. Zo zorgen we samen met onze ambassadeurs voor het behoud het de ontsluiting van de Stelling.
Ambassadeurs: Henk Tol

Henk Tol

"De Stelling van Amsterdam is voor mij bijzonder: waterwerken, opslag van munitie, de verscheidenheid van de flora, ...

Ambassadeur: Olga Ekelenkamp

Olga Ekelenkamp

"Ontzettend trots om UNESCO Werelderfgoed op een duurzame manier te kunnen behouden voor de toekomst ...

Ambassadeur: Patrik Guitink

Patrik Guitink

"Als eigenaar en pachter van forten probeer ik deze samen met andere monumenten duurzaam en hoogwaardig te herbestemmen ...

Kijk bij de veelgestelde vragen of maak een keuze hieronder.

U kunt nog 250 karakters intypen
Ben je geen robot? Los dit simpele sommetje op: *
7 + 4 =
Ook de gratis nieuwsbrief van de Stelling van Amsterdam ontvangen?
Schrijf je in  
naar boven