Ook de nieuwsbrief van Stelling van Amsterdam ontvangen? Schrijf je in!

Alle items met de tag "museum"

Artikelen

 • Fort bij Veldhuis

  Luchtoorlogmuseum Fort bij Veldhuis

  Het Luchtoorlogmuseum in Fort bij Veldhuis herbergt geborgen vliegtuigwrakken en bommen uit de Tweede Wereldoorlog en wordt beheerd door De Stichting Aircraft Recovery Group 1940-1945.
 • Spijkerboor Aerophoto

  Fort bij Spijkerboor: Geschiedenis van een militair object

  Fort bij Spijkerboor ligt in de zuidwesthoek van De Beemster en het is één van de  grootste forten van de Stelling van Amsterdam.
 • Frank van Drie

  Onopvallend Fort bij Edam

  In een weids landschap is een kleine verhoging te zien. Er ligt een brede sloot met knotwilgen omheen. Onder de heuvel ligt Fort bij Edam. Het fort mocht vooral niet zichtbaar zijn voor een vijand die vanuit het noorden naderde.
 • Fort bij Aalsmeerfoto Peter Saal

  Oorlogsmuseum in Fort bij Aalsmeer

  In Fort Aalsmeer is het CRASH Luchtoorlog en Verzetmuseum ’40-’45 gevestigd. In het museum worden verhalen verteld over vliegtuigen die tijdens de Tweede Wereldoorlog neerstortten.
 • © Cultuurcompagnie NH

  Atlantikwall: Forteiland IJmuiden

  Het Forteiland IJmuiden ligt in de monding van het Noordzeekanaal en ligt half ondergronds. Dit Forteiland is aangelegd rond 1885 als belangrijke vooruitgeschoven verdedigingspost van de toegangspoort tot Amsterdam.
 • Fort aan den ham

  Fort aan den Ham ter verdediging van de spoorlijn

  Om vijandelijke aanvallen te weerstaan moesten de manschappen goed uitgeslapen zijn. Aanschouw de slaapruimtes van het Fort aan Den Ham. Fort aan den Ham is gebouwd om de spoorlijn Zaandam-Uitgeest te bewaken en te verdedigen, ligt het fort langs de N203 ter hoogte van de Krokodil aan de Busch en Dam in Uitgeest. Het fort wordt vanaf 1995...
naar boven