Ook de nieuwsbrief van Stelling van Amsterdam ontvangen? Schrijf je in!

Alle items met de tag "Kinderen"

Artikelen

 • Peter Saal

  Middeleeuwse waterburcht Muiderslot

  Het Muiderslot is een van de best bewaarde middeleeuwse kastelen van Nederland. Het is een echte middeleeuwse waterburcht en ziet eruit zoals een kind een kasteel zou tekenen met torens, kantelen, schietgaten en een ophaalbrug.
 • Harm Hasenaar

  Speuren in Fort aan het Pampus

  Fort aan het Pampus ligt in het IJ-meer,  op ongeveer 2,5 km ten noorden van de haveningang van het vestingstadje Muiden. Forteiland Pampus heeft een unieke ligging en is het meest bezochte fort van de Stelling van Amsterdam. Pampus herbergt een bezoekerscentrum met informatie over de hele Stelling van Amsterdam.
 • Fort bij Spijkerboor kids op het fort

  Geschiedenis komt tot leven

  Op zoek naar een goed thema voor je spreekbeurt of werkstuk? Bezoek de Stelling van Amsterdam: het grootste museum van Nederland met zijn 135 km in lengte. 
 • Fort a d Drecht

  Pannenkoekenfort in Fort aan de Drecht

  Voor kinderen is het pannenkoekenfort een belevenis. Niet alleen de fortgracht, en het fortinterieur, maar ook de op Peter Pan gebaseerde speelkamer met een grote piratenboot, maakt het uit eten gaan hier een belevenis. De menukaart verwijst met pannenkoeken met namen als ‘Losse flodder’, ‘Kazemat’ en ‘Samurai’...
 • Forteiland IJmuiden kind abseilen

  Avontuurlijk Forteiland IJmuiden

  Abseilen, boogschieten of een vrije val? Forteiland IJmuiden is een half onder de grond gelegen fort in de monding van het Noordzeekanaal bij IJmuiden. De bijzondere sfeervolle belevenis van een bezoek aan het Forteiland begint al met de overtocht. Het fort staat op een vier ha. groot eiland en heeft een uitgebreid gangenstelsel, meer dan...
naar boven