Ook de nieuwsbrief van Stelling van Amsterdam ontvangen? Schrijf je in!

Alle items met de tag "Natuur"

Artikelen

 • Wandelen

  Wandelen langs Beemsterforten

  Droogmakerij De Beemster biedt cultuur, historie en natuur. Stoere stolpboerderijen, het bijzondere kruisdorp Middenbeemster met musea en historische kerk en vooral het typische Noord-Hollandse landschap maken een bezoek aan de Beemster meer dan de moeite waard.
 • Forteiland IJmuiden

  Aan de kust met forteiland IJmuiden

  Forteiland IJmuiden is een halfondergronds fort dat voor de kust van IJmuiden in de monding van het Noordzeekanaal ligt. IJmuiden is de derde havenstad van Nederland en het Noordzeekanaal is daar via sluizen met de Noordzee verbonden. Tevens is het de grootste vissershaven van het land. Bij IJmuiden liggen natuurgebieden en meren in duin en bos.
 • © Cultuurcompagnie NH

  Wandelen tussen Fort Abcoude en Fort bij Nigtevecht

  De wandeling over het Liniepad geeft een goed beeld van de vroegere Stelling van Amsterdam tussen Fort Abcoude en Fort bij Nigtevecht.
 • © Cultuurcompagnie NH

  Natuurbeheer

  Een drietal organisaties is betrokken bij de natuur, het landschap en de cultuurhistorie van de Stelling van Amsterdam. Zij beheren forten of hebben deze in eigendom en maken de forten bereikbaar voor publiek. Staatsbosbeheer beheert van staatswege de forten bij Edam en bij Uithoorn en het Vuurtoreneiland. Natuurmonumenten is een particuliere...
 • NATUURlijk forten

  Mooi Linieland

  Op 17 en 18 juni staat het landschap in de waterlinies centraal tijdens het ‘Mooi Linieland’ weekend. Verken het linielandschap met geheimzinnige militaire bolwerken en prachtige natuur. Dompel je onder in dit imposante “openluchtmuseum” rijk aan sporen uit het verleden. Ontdek fietsend, wandelend of varend wat de rol van...
 • Fort bij Spijkerboor publiek buiten door Kenneth Stamp

  Fietsroute langs vogels en forten Wormer- en Jisperveld

  Deze fietsroute voert langs een prachtig veenweidegebied waar vogels als de grutto en tureluurs broeden. De fietsroute loopt ook langs het Fort bij Spijkerboor. Dit is het grootste en het modernste fort van de stelling van Amsterdam. In bezoekerscentrum de Poelboerderij kun je uitgebreide informatie krijgen over het Wormer- en Jisperveld.
naar boven