Ga direct naar inhoud

Deel via social media

Zomercamping

Zomercamping

Fort Abcoude verandert deze zomer in een idyllische vakantielocatie. Koolgeitwolf opent namelijk vanaf 3 juli tot en met 30 augustus een exclusieve zomercamping. De KGW zomercamping is allesbehalve een standaard camping. Hier staat ‘barefoot luxury’ centraal. Luxe in de vorm van avontuur en het echte ‘buitenleven gevoel’, zonder in te boeten aan comfort en service. Dichtbij, maar toch in een andere wereld! Op het forteiland ben je omringd door natuur en erfgoed. Slaap comfortabel in een ingerichte tent, geniet van uitgebreide ontbijtjes en diners van lokale en ambachtelijke producten, volg dwaallichtjes in de avond en bekijk vleermuizen vanuit je tent. En met het programma bomvol activiteiten om de natuur, producten, ambachten en erfgoed te ervaren, hoef je je absoluut niet te vervelen.

OVERNACHTEN IN EEN FIJN BED

In het kader van corona houden we het kleinschalig, zo heeft iedereen volop ruimte om te zitten, dineren en een plekje te zoeken voor zichzelf. Verspreid over het veld staan 6 tenten klaar. Geen gesjouw dus met tenten, matjes, slaapzakken en geen geworstel met tentharingen en scheerlijnen. Alle tenten zijn ingericht met echte bedden met comfortabele matrassen, verlichting en leuke circulaire meubels, opgehaald bij verschillende lokale uitdragerijen en opgeknapt door kunstenaars.

‘s Avonds zijn er dwaallichtjes die naar de tenten leiden. Deze minimale lichtbronnen versterken de ervaring van in de natuur en onder de sterrenhemel zijn. Je krijgt een zaklamp met vleermuisvriendelijk licht mee, zodat vleermuizen ongestoord hun slapen en jagen kunnen voortzetten.

BROUW JE EIGEN BIER EN BEZOEK LOKALE BOEREN TIJDENS ONZE FARMTOUR

Vervelen doe je bij KoolGeitWolf zeker niet: er worden iedere dag originele activiteiten georganiseerd. Zo is er onder andere yoga in de ochtend en wat dacht je verder van je eigen fortenbier brouwen in ons eigen brouwlokaal of de farmtour waarbij je op de fiets stapt en lokale boeren bezoekt en pareltjes rondom Abcoude ontdekt. Met een goedgevulde boodschappentas keer je terug naar het fort waar je in de keuken van de wolf een heerlijke lunch bereidt.

DE OMGEVING NODIGT UIT TOT ONTDEKKEN

Maar ook op eigen houtje kun je je prima vermaken. De omgeving nodigt uit om te ontdekken, met een wandel-, fiets- of –vaartocht. Breng beslist een bezoekje aan het prachtige dorp Abcoude dat slechts op een paar minuten lopen van Kool, Geit, Wolf ligt. Ga op zoek naar de rijke historie van de stelling van Amsterdam. Wil je juist ultieme rust en ontspanning? Ook even niets doen kan hier natuurlijk ook! Naar de kinderen heb je geen omkijken. Voor hen is is dit dé plek om weer eens ouderwets buiten te kunnen spelen en lekker te ravotten.

BESCHIKBAARHEID EN KOSTEN

We hebben 6 tenten voor 2 tot 4 personen. Boeken kan voor een lang weekend (vrijdag tot en met maandag) of van dinsdag tot en met vrijdag.
Prijzen zijn vanaf 375,- per tent per boeking. Voor ons kostelijke foodplan rekenen we 35,- pp p/d en voor de kinderen 20,-.p/d. Wil je een onvergetelijke vakantie in eigen land meemaken vol avontuur, rust en natuur? Wees dan snel met boeken. Dat kan door een mailtje te sturen via info@koolgeitwolf.nl. We hopen je te zien deze zomer!

Soort activiteit
  • Eten en drinken
  • Groeps- en bedrijfsuitjes
  • Naar buiten
  • Overnachten

waar & wanneer

prijs informatie
volwassenen € 375,00
Fort Abcoude (Abcoude)
Uitgebreide informatie Molenweg 19
1391 CG   Abcoude
(035) 655 96 55
wanneer
  • vrijdag 3 juli  - zondag 30 augustus

Kijk bij de veelgestelde vragen of maak een keuze hieronder.

U kunt nog 250 karakters intypen
naar boven

Begaanbaar deel van een inundatie in de vorm van een hooggelegen terrein, een weg, (spoor)dijk of een waterweg.

Verdedigingswerk dat een acces verdedigt

Onderstel voor een vuurwapen

Ook wel bolwerk. Vijfhoekige uitbouw van waaruit flankerend vuur kan worden gegeven.

Samenvoeging van een aantal stukken geschut in één organisatie.

Door een aarden wal van de vijand afgeschermde weg waarlangs manschappen en materieel konden worden verplaatst.

Het door metselwerk, beton of grondlaag bestand zijn van een gebouw tegen geschutsvuur.

Beschutte plek van waaruit de verdedigers de vijand kunnen bestoken.

Granaat gevuld met hoogexplosieve springstof.

Een (lage) uitbouw in een gracht van waaruit flankerend vuur kan worden gegeven.

Ook wel schotbalksluis. Tijdelijke waterkering, door het stapelen van balken in uitsparingen, om het water van een inundatie tegen te houden.

Militaire oefening

Zijwaarts gericht vuur.Groot flankement: ondersteunend vuur naar de nevenforten. Klein flankement: vuur dat de eigen omgeving van het verdedigingwerk bestrijkt.

Naar de vijand gericht deel van een verdedigingsweg.

Een onderdeel van het leger dat o.a. als taak heeft om tijdelijke en permanente verdedigingswerken te bouwen. De naam is afgeleid van het Franse woord ingenieur.

(houten) Loods waarin artillerie- en geniemateriaal werd opgeslagen.

Verzamelnaam voor vuurmonden.

Flauw aflopend talud dat buiten de fortgracht ligt en dat vanaf de frontwal met vuur kan worden bestreken.

(Betonnen) onderkomen voor manschappen, in de jaren ’30 onder andere toegevoegd aan het oostfront van de Vesting Holland.

Pantserkoepel die tijdens het geven van vuur omhoog wordt geheven om in rust weer te verzinken en onzichtbaar te worden.

Tabel die is aangebracht naast de geschutsopening om de bedieners van het geschut inzicht te geven in afstanden tot de doelen en de daarmee samenhangende geschutshoeken.

Onderwaterzetting waarmee een vijand op afstand wordt gehouden.

Ook wel inlaatsluis. Sluis die is aangelegd met als doel om water in een bepaald gebied in te laten.

Ruimte die tegen vijandelijk vuur is gedekt en die is voorzien van een schietgat waarachter een vuurwapen wordt opgesteld.

Van de vijand afgekeerde zijde van een verdedigingswerk.

In de forten van de Stelling van Amsterdam is het een kazemat aan de keelzijde van een fort waarmee flankerend vuur op het voorterrein van de buurforten wordt gegeven en van waaruit de keelzijde wordt verdedigd.

Wet van januari 1853, waarin beperkingen waren opgenomen met betrekking tot het bouwen in de nabijheid van verdedigingswerken, de zgn. verboden kringen, om een vrij schootsveld te waarborgen.

Lineair stelsel van samenhangende verdedigingwerken.

Batterij die in de onmiddellijke nabijheid van een verdedigingswerk ligt en die taken uitvoert die vallen onder dit verdedigingswerk.

Waterzuiveringsinrichting die de kwaliteit van het drinkwater verbetert door er ijzer aan te onttrekken.

Stelling waarin terugtrekkende troepen kunnen worden opgenomen.

Batterij die achter pantserplaten is opgesteld.

Fort met één of meerdere gepantserde geschutsopstellingen.

Draaibare gepantserde geschutsopstelling.

Geschut voor frontaal vuur over grote afstand, direct gericht op de vijandelijke posities.

Vuur dat er op is gericht om vijandelijke artillerie uit te schakelen

Eenvoudig (tijdelijk) verdedigingswerk met kleine bezetting.

Ondergrondse, bomvrije verbindingsgang.

Laatste toevluchtsplek voor de verdedigers binnen een verdedigingswerk, dat zelfstandig kan worden verdedigd.

Bomvrije bergplaats voor geschut of ander onmisbaar materieel.

Gedeelte van en terrein dat onder vuur kan worden genomen.

Open binnenruimte van een fort.

Grondplan of plattegrond.

Benaming van het verband dat in 1922 ontstond door de samenvoeging van de Nieuwe Hollandse Waterlinie, de Stelling van Amsterdam en het zuidelijk rivierenfront.

Wet van 18 april 1874 waarin de vestingwerken werden bepaald die deel uit gingen maken van de landsverdediging.

Aarden ophoging rond een verdedigingswerk, voorzien van een borstwering.